Ολοκληρωμενο Συστημα Φροντιδας Υγειας LLM Care

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Υγείας LLM Care αποτελεί ένα πιστοποιημένο προϊόν εξελιγμένης τεχνολογίας, το οποίο συνδυάζει τις πιο σύγχρονες νοητικές ασκήσεις με τη σωματική δραστηριότητα μέσα από ένα διασκεδαστικό περιβάλλον. Είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας, πανευρωπαϊκής και αρχικά χρηματοδοτούμενης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό το συντονισμό της ελληνικής ομάδας. Πρόκειται για μια καινοτομική υπηρεσία κοινωνικής φροντίδας, τη μόνη με τη σφραγίδα Πανεπιστημίου (ΑΠΘ). Αποτελεί μια ενοποιημένη λύση για νοητική και σωματική υγεία παρέχοντας αποτελεσματική προστασία ενάντια στη νοητική έκπτωση, βελτιώνοντας, έτσι, ενεργά την ποιότητα ζωής. Ο συνδυασμός φυσικής και νοητικής άσκησης αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση που παρατείνει το χρόνο της ανεξάρτητης και αυτόνομης διαβίωσης, επιδρώντας άμεσα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των επωφελουμένων, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες. Το σύστημα αυτό αποτελεί μια μη φαρμακευτική παρέμβαση πρόληψης της νοητικής έκπτωσης έχοντας παρουσιάσει επιστημονικά τεκμηριωμένα και ποιοτικά αποτελέσματα, τόσο στις συγκεκριμένες εγκεφαλικές λειτουργίες που επηρεάζονται από το γήρας, όσο και στην ψυχολογική κατάσταση των επωφελούμενων ατόμων.

Συστημα Νοητικης Ενδυναμωσης

Το Σύστημα της Νοητικής Ενδυνάμωσης αποτελεί ένα διαδικτυακό διαδραστικό περιβάλλον που περιλαμβάνει τεχνικές νοητικής ενδυνάμωσης, ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Θεωρείται ως ένα state-of-the-art προϊόν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιταχύνει και οξύνει την οπτική, αλλά και την ακουστική επεξεργασία - το σύστημα ακοής του εγκεφάλου. Με τη βελτίωση της ποσότητας και της ποιότητας του τι το μυαλό λαμβάνει μέσω εικόνας και ήχου, οδηγείται σε μια συνολική βελτίωση της σκέψης, της συγκέντρωσης, της παρατηρητικότητας, αλλά και της μνήμης.

Περιλαμβάνει έξι κατηγορίες με περισσότερες από 29 αποτελεσματικές ασκήσεις νοητικής εξάσκησης με εκατοντάδες επίπεδα, οι οποίες εστιάζουν στην προσοχή, τη μνήμη, την ταχύτητα επεξεργασίας του εγκεφάλου, τις ανθρώπινες δεξιότητες, την πλοήγηση και την ευφυΐα. Κάθε μία άσκηση προσαρμόζεται αυτόματα στο επίπεδο των ικανοτήτων του ασκούμενου, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι πραγματικές βελτιώσεις του εγκεφάλου.

Συστημα Σωματικης Ενδυναμωσης

Το Σύστημα Σωματικής Ενδυνάμωσης αποτελεί μια αποτελεσματική πλατφόρμα ασκήσεων ειδικά σχεδιασμένων για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες από την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα βοηθά στη σωματική εξάσκηση και τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης των επωφελουμένων μέσω της χρήσης μιας καινοτόμου, χαμηλού κόστους, τεχνολογικής πλατφόρμας, της συσκευής ανίχνευσης κίνησης. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει πρωτόκολλα ασκήσεων που αποδεδειγμένα ενδυναμώνουν τους μυς και ενισχύουν την αερόβια ικανότητα, την ευλυγισία και την ισορροπία. Επίσης, η προσαρμογή επίπεδου δυσκολίας σύμφωνα με την επίδοση του ασκούμενου, έχει ως σκοπό την επίτευξη της βέλτιστης εξάσκησης των λειτουργιών.