ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ

Η Στέγη Ευγηρίας Καϊμακλίου Αρχάγγελος Μιχαήλ λειτουργεί με επιτυχία καθημερινά το μοναδικό Κέντρο Ημέρας για Ασθενείς με Αλτσχάιμερ σε ολόκληρη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εφαρμόζει πολιτικές και δράσεις που αποσκοπούν στην ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων περίθαλψης και υποστήριξης ατόμων που πάσχουν από την επάρατη νόσο του Αλτσχάιμερ. Το Κέντρο λειτουργεί από τη 1η Οκτωβρίου 2007 με απώτερο σκοπό την οργάνωση και εφαρμογή ομαδικών και ατομικών θεραπευτικών προγραμμάτων για τα άτομα με διαγνωσμένη την νόσο του Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας, που βρίσκονται στα αρχικά ή μεσαία ή πιο προχωρημένα στάδια της νόσου. Η Μονάδα ημερήσιας φιλοξενίας ατόμων που πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ στο Καϊμακλί λειτουργεί σε ένα σύγχρονο οικείο και υγιές περιβάλλον και σε συνδυασμό με της τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό δύναται να καλύψει ένα μεγάλο φάσμα των ιδιαίτερων αναγκών των ασθενών προσφέροντας τους κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο Κέντρο τα ακόλουθα:

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου μας βρίσκονται στη τιμή των 8 ευρώ

Στο Κέντρο λειτουργεί Διεπιστημονική ομάδα πάνω σε καθημερινή βάση η οποία αποτελείται από Ψυχολόγο, Κλινική Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό, Κοινοτική Νοσηλεύτρια, Ανώτερη Νοσηλεύτρια, Εργοθεραπεύτρια, Μουσικοθεραπευτή, Θεατρολόγο, Ζωγράφο, Φυσιοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Γυμναστές και Αισθητικούς. Η ομάδα εργάζεται συλλογικά χρησιμοποιώντας μεθόδους και τεχνικές για να παρέχει καθημερινά θεραπευτικά προγράμματα για να ανακουφίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τόσο τους ασθενείς όσο και το οικογενειακό σύστημα. Επιπλέον η επιστημονικότητα της ομάδας αξιολογείται από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

Το Κέντρο έχει πλέον καθιερωθεί ως εκπαιδευτικός φορέας δίδοντας την ευκαιρία σε φοιτητές να πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στο Κέντρο αναπτύσσοντας συνεργασίες με όλους τους Πανεπιστημιακούς φορείς της Κύπρου.