ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η φιλοσοφία που διέπει όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες είναι η κοινωνική υποστήριξη και η ευαισθησία σε θέματα άνοιας. Στοχεύει στην συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων της συγκεκριμένης αυτής ευάλωτης ομάδας πληθυσμού χρησιμοποιώντας μεθόδους και τεχνικές που βελτιώνουν το ψυχικό, σωματικό, συναισθηματικό και κοινωνικό τους επίπεδο. Παρέχεται επίσης συνεχής στήριξη, ενίσχυση και ανακούφιση στις οικογένειες που φροντίζουν τους ασθενείς και βιώνουν μια σειρά από προβλήματα. Προσφέρουμε νοσηλευτική φροντίδα στους ενοίκους της Στέγης και ολιστική προσέγγιση στον κάθε ασθενή και την οικογένειά του, διαγνωστικά και θεραπευτικά. Επίσης προσφέρεται ταυτόχρονη συμμετοχή στις θεραπευτικές συνεδρίες θεραπευτών διαφορετικών ειδικοτήτων ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή, όπως επίσης και τακτική συνάντηση των θεραπευτικών ομάδων, ανάλυση της προόδου των ασθενών και οριοθέτηση θεραπευτικών στόχων. Παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη προς τους ασθενείς και την οικογένειά τους και προσπάθεια ομαλής ένταξης στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον. Επιπλέον, εστιάζεται η διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης των ασθενών κάνοντας χρήση όλων των θεραπευτικών τμημάτων του κέντρου, όπως: Τμήμα Ενδυνάμωσης, Τμήμα Εργοθεραπείας, Κινησιοθεραπείας και Λογοθεραπείας.

Οι τρεις ιατροί της Στέγης εξετάζουν δύο φορές την βδομάδα τους ηλικιωμένους και τους χρόνιους ασθενείς του Υπουργείου Υγείας και συνάμα παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας τους. Αποφασίζουν περαιτέρω για την φαρμακευτική και θεραπευτική αγωγή τους ανάλογα με τις ανάγκες τους.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΗΓΑΣ - Πνευμονολόγος/Εντατικολόγος

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΡΑΚΑΣ - Παθολόγος

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ - Παθολόγος/Καρδιολόγος

ΑΓΓΕΛΑ ΧΑΤΖΗΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ - Επιθεωρήτρια Νοσηλευτικού Προσωπικού

ΑΝΤΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - Ανώτερη Νοσηλευτική Λειτουργός

Η Στέγη λειτουργεί Κέντρο Φυσικοθεραπείας και Γυμναστικής. Είναι μια σημαντική παράμετρος στο τομέα της αποκατάστασης των ηλικιωμένων. Έμφαση δίνεται στην αποκατάσταση κάθε είδους κινητικής αναπηρίας, τόσο για διαμένοντες, όσο και για μη διαμένοντες ασθενείς.


Το πρόγραμμα φυσικοθεραπείας που λειτουργούμε στοχεύει:

• Στην ενδυνάμωση και τη βελτίωση της κινητικής κατάστασης του ασθενή.
• Στην ανακούφιση του πόνου.
• Στη βελτίωση της αντοχής και της συνολικής φυσικής κατάστασης.
• Στην επίτευξη μέγιστης δυνατής λειτουργικότητας, ανεξαρτησίας και αυτονομίας του ατόμου.
• Οι παρεμβάσεις και το θεραπευτικό πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ασθενή, βασιζόμενο στην αξιολόγησή του, το βαθμό αναπηρίας του, τα γενικότερα ιατρικά προβλήματά του, αλλά και τις δυνατότητές του.

Η αρχή της εξατομικευμένης θεραπείας εφαρμόζεται απόλυτα από το φυσιοθεραπευτή και τους γυμναστές του Ιδρύματος. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε θεραπευτική συνεδρία ο φυσικοθεραπευτής ασχολείται με έναν και μόνο ασθενή. Το θεραπευτικό προσωπικό του Κέντρου Αποκατάστασης διαθέτει άριστη επιστημονική κατάρτιση, εμπειρία και κατάλληλη εκπαίδευση προκειμένου να μπορεί να καλύπτει τους ασθενείς με αναπνευστικές, καρδιαγγειακές, ορθοπεδικές και νευρολογικές παθήσεις αλλά και δυσλειτουργίες.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥ - Φυσικοθεραπεύτρια

ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΑΣΙΗΤΗΣ - Φυσικοθεραπευτής

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΞΙΝΑΡΗ - Φυσιοθεραπεύτρια

ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - Γυμναστής

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ - Γυμναστής

ΙΩΑΝΝΑ ΝΤΑΤΖΙΑΝΗ - Γυμνάστρια (ΑΓΟ)

Παρέχεται ψυχολογική, κοινωνική και συναισθητική υποστήριξη τόσο των ασθενών όσο και των οικογενειών τους. Φροντίζουμε επίσης για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας σε θέματα ηλικιωμένων και ασθενών με ανοία/αλζχάιμερ.

ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΕΛΟΥ - Λογοθεραπεύτρια

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ - Λογοθεραπεύτρια

ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ - Εργοθεραπεύτρια

ΝΑΤΑΣΑ ΤΖΙΩΡΤΖΗ- Κοινωνική Λειτουργός

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΑΝ - Κλινική Ψυχολόγος

ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΟΛΙΑΤΗ - Ψυχολόγος/Συντονίστρια

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ - Μουσικοθεραπευτής

ΕΥΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ - Ζωγράφος

ΜΑΡΙΛΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - Θεατρολόγος

ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ - Κοινοτική Νοσηλεύτρια

ΡΑΦΑΕΛΑ ΑΝΔΡΕΟΥ - Αισθητικός

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ - Αισθητικός