ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΑΝ - Κλινική Ψυχολόγος

Έπειτα από συνολικά 8 έτη σπουδών και ειδικότητας στην Κλινική Ψυχολογία σε Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο, απέκτησε ειδίκευση και εμπειρία στην χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων για αξιολόγηση και διάγνωση ψυχοπαθολογίας, νευροαναπτυξιακών και νευροεκφυλιστικών διαταραχών με βάση τα διαγνωστικά εχγειρίδια DSM 5 και ICD 10, και στις ψυχολογικές και νευροψυχολογικές παρεμβάσεις. Ως προεδρεύων μέλος της κλινικής διεπιστημονικής ομάδας στη Στέγη διεξάγει ψυχολογικές αξιολογήσεις οι οποίες συμπεριλαμβάνουν λήψη ιστορικού, κλινική συνέντευξη και παρατήρηση, και χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων για την αξιολόγηση μνήμης.

ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΟΛΙΑΤΗ - Ψυχολόγος/Συντονίστρια

Εργάζεται ως Συντονίστρια του Κέντρου Ημέρας για άτομα με Άνοια/Αλτσχάιμερ ασκώντας καταλυτικό ρόλο στην υλοποίηση και οργάνωση του ημερήσιου προγράμματος, όπως επίσης και της διαδικασίας συμμετοχής ένταξης στο Κέντρο Ημέρας. Ενημερώνει τους επαγγελματίες για την εγγραφή νέων μελών, αξιολογώντας την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης αλλά και πραγματοποιεί τακτική επικοινωνία με τους συγγενείς για όποια θέματα προκύπτουν. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με πτυχίο στη Ψυχολογία.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ - Μουσικοθεραπευτής

Μουσικός και πιο συγκεκριμένα πιανίστας με πτυχίο πιάνου, θεωρίας μουσικής και μαθήματα αρμονίας. Καθήκοντα του στην Στέγη είναι η ψυχαγωγία των ασθενών τόσο των μόνιμων ενοίκων της στέγης όσο και του κέντρου ημέρας. Σκοπός της μουσικοθεραπείας εκτός από την ψυχαγωγία είναι και η βελτίωση της μνήμης του ασθενή μέσω των τραγουδιών φέρνοντας στο μυαλό του μνήμες από την ζωή του. Απόφοιτος Γεωπονίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό στην ζωική παραγωγή.

ΕΥΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ - Ζωγράφος

Τα καθήκοντα της στη Στέγη είναι η ζωγραφική, χειροτεχνία, και σχέδιο, βοηθώντας έτσι τους ανθρώπους να εκφραστούν με τον δικό τους τρόπο. Η τέχνη προσφέρει έργο στο να ξεφύγει κανείς από την αδράνεια και μέσω της εικαστικής δημιουργίας να νιώσει ενεργός και χρήσιμος όπου δημιουργεί κάτι για ένα σκοπό. Περιλαμβάνει την χρήση και πειραματισμό υλικών αλλά και την αισθητική του τελικού έργου. Απόφοιτος των Καλών Τεχνών στο Southern Illinois University at Carbondale, Illinois στην Αμερική και δύο Μεταπτυχιακά, ένα στα Παιδαγωγικά της Τέχνης κι ένα στην εικονογράφηση.

ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΕΛΟΥ - Λογοθεραπεύτρια

Εργάζεται στο Κέντρο Αποκατάστασης Ασθενών με Aλτσχάϊμερ/Άνοια ως λογοθεραπεύτρια. Προβαίνει στην αξιολόγηση, διάγνωση και στο σχεδιασμό εξατομικευμένου προγράμματος παρέμβασης λόγου, γλώσσας, επικοινωνίας, μάσησης και κατάποσης στον εκάστοτε ασθενή. Απόφοιτος Λογοπαθολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ - Λογοθεραπεύτρια

Εργάζεται στη Στέγη, ως λογοθεραπεύτρια και κύριος ρόλος της είναι η αξιολόγηση και η εκτίμηση τόσο των δυνατότητων όσο και των αδυναμιών των ασθενών σε επικοινωνιακό και γλωσσικό επίπεδο και στόχος της, η διατήρηση των γνωστικών - νοητικών λειτουργιών του ασθενή. Απόφοιτητος πτυχίου και μεταπτυχιακού στο τμήμα Λογοθεραπείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

ΝΑΤΑΣΑ ΤΖΙΩΡΤΖΗ - Κοινωνική Λειτουργός

Εργάζεται στη Στέγη Καιμακλίου "Αρχάγγελος Μιχαήλ" από το 2014 στη θέση της Βοηθού Διευθύντριας ασκώντας διοικητικά καθήκοντα αλλά και ως μέλος της διεπαγγελματικής ομάδας ως Κοινωνιολόγος/Κοινωνική Λειτουργός. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Κοινωνιολογία με δευτερεύον πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες καθώς και του Πανεπιστημίου Frederick με πτυχίο στην Κοινωνική Εργασία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΞΙΝΑΡΗ - Φυσιοθεραπεύτρια

"Ένας από τους σημαντικότερους στόχους της Φυσιοθεραπείας είναι η αναλγησία και η καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών. Απώτερος στόχος είναι η αξιολόγηση διαφόρων παθολογικών καταστάσεων, η καταγραφή των ευρημάτων και ο σχεδιασμός θεραπευτικών παρεμβάσεων για την αποκατάσταση των ασθενών και την επανένταξή τους στις καθημερινές δραστηριότητες όσο το δυνατό πιο γρήγορα και με ασφάλεια." Απόφοιτος Πανεπιστημίου Κύπρου με πτυχίο στην Φυσιοθεραπεία.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥ - Φυσικοθεραπεύτρια

Κατέχει συντονιστικό ρόλο στην διεύθυνση του Φυσιοθεραπευτηρίου στην Στέγη. Παρακολουθεί περιστατικά ασθενών των ενοίκων της Στέγης, των μελών του Κέντρου Ημέρας όπως επίσης και εξωτερικά περιστατικά που παρουσιάζουν νευρολογικές, μυοσκελετικές και καρδιοαναπνευστικές παθήσεις. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Σόφιας (Vassil Levski) με πτυχίο φυσιοθεραπείας και μεταπτυχιακό στο Αθλητικό Μάρκετινγκ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΑΣΙΗΤΗΣ - Φυσικοθεραπευτής

"Προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας με στόχο την ανάπτυξη, διατήρηση και αποκατάσταση της δια βίου, μέγιστης κινητικής και λειτουργικής ικανότητας, ιδιαίτερα όπου η κίνηση και η λειτουργικότητα απειλούνται από το γήρας, τραυματισμούς και παθολογικούς νόσους." Απόφοιτος Πανεπιστημίου Λευκωσίας στη Φυσικοθεραπεία.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ - Γυμναστής

Εργάζεται στο τμήμα αποκατάστασης-εκγύμνασης της Στέγης και είναι υπεύθυνος για την ενδυνάμωση μυών τόσο των ενοίκων όσο και των μελών του Κέντρου Ημέρας. Απόφοιτος Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο Κλάδο Επιστήμης του Αθλητισμού.


ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - Γυμναστής

Εργάζεται στο τμήμα αποκατάστασης-εκγύμνασης της Στέγης με σκοπό την ενδυνάμωση, κινητοποίηση καθώς και την διατήρηση της φυσικής κατάστασης τόσο των ενοίκων όσο και των μελών του Κέντρου Ημέρας. Απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

ΡΑΦΑΕΛΑ ΑΝΔΡΕΟΥ - Αισθητικός

Εργάζεται στη Στέγη και οι υπηρεσίες που προσφέρει αφορούν την περιποίηση προσώπου και σώματος. (πχ. Νύχια, μαλλιά, αποτρίχωση κ.α.) των ενοίκων αλλά και του Κέντρου Ημέρας. Οι πιο πάνω υπηρεσίες στοχεύουν στην ανανέωση των ατόμων, δημιουργούν ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης και γενικότερα έχουν ένα θετικό αντίκτυπο στην Ψυχολογία του κάθε ατόμου ξεχωριστά. Ξεφεύγουν από την καθημερινή ρουτίνα και δημιουργούν μνήμες από τα περασμένα τους ξέγνοιαστα χρόνια. Απόφοιτος Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στον κλάδο της αισθητικής.

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ - Αισθητικός

Εργάζεται στην Στέγη Ευγηρίας Αρχάγγελος Μιχαήλ και οι υπηρεσίες που προσφέρει αφορούν την αισθητική φροντίδα των ενοίκων και των ατόμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ημέρας όπως νύχια και πρόσωπο. Αυτές οι υπηρεσίες έχουν σκοπό αρχικά την περιποίηση της εξωτερικής εμφάνισης που αποσκοπούν στην δημιουργία θετικών συναισθημάτων. Απόφοιτος του KES college στον κλάδο της αισθητικής.

ΑΝΤΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - Ανώτερη Νοσηλευτική Λειτουργός

Αποτελεί μέλος της διευθυντικής ομάδας. Ως Ανώτερη Νοσηλευτική Λειτουργός έχει την ευθύνη για την εποπτεία και καθοδήγηση του Νοσηλευτικού προσωπικού όπως επίσης και τη για πλήρη ενημέρωση της διεύθυνσης για ζητήματα που αφορούν τόσο τους ενοίκους όσο και το Νοσηλευτικό προσωπικό. Σκοπός και στόχος είναι η διασφάλιση ασφαλούς θεραπευτικού περιβάλλοντος νοσηλείας. Πτυχιούχος Νοσηλεύτρια στη Σχολή Επιστημών και Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick. Πρακτική άσκηση έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και στο Μακάριο Νοσοκομείο.

ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ - Κοινοτική Νοσηλεύτρια

ΑΓΓΕΛΑ ΧΑΤΖΗΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ - Επιθεωρήτρια Νοσηλευτικού Προσωπικού

ΙΩΑΝΝΑ ΝΤΑΤΖΙΑΝΗ - Γυμνάστρια (ΑΓΟ)

ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ - Εργοθεραπεύτρια

ΜΑΡΙΛΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - Θεατρολόγος